Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 40.0 γρ
  • Μήλο 1.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Φασκόμηλο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το Χοιρινό φιλέτο


Φίνο, γευστικό πιάτο ιδανικό για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 40 γρ ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το μήλο (κατά προτίμηση Gala ή Honeycrisp), ξεφλουδισμένο και κομμένο καρέ, και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, για 4 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα 10 γρ σκόρδο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε, μετά μεταφέρουμε σε μία μπασίνα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Για το Χοιρινό φιλέτο

    Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μια σχισμή κατά μήκος και προς τα κάτω στο κέντρο του χοιρινού κρέατος, κόβοντάς το στη μέση ώστε να ανοίξει σαν βιβλίο (δεν το κόβουμε μέχρι τέρμα, πρέπει να είναι ακόμα στερεωμένο στο κάτω μέρος). Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό εσωτερικά και από πάνω και το γεμίζουμε με την γέμιση προσούτο και μήλο. Τραβάμε τις δύο πλευρές του χοιρινού γύρω από τη γέμιση και δένουμε.Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλα 40 γρ ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό και σοτάρουμε για 6 λεπτά, γυρίζοντας το κάθε 1 με 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε ολόκληρο το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 65°C. Αφαιρούμε από το φούρνο και το μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να καθίσει για 10 λεπτά.Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστό μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε το υπόλοιπο σκόρδο μέχρι να μυρίσει, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μισό σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 4 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί. Καρυκεύουμε με χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγει το επιπλέον νερό.Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρουμε με σπανάκι.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού