Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Χοιρινό 2.0 γρ
  • Βούτυρο 40.0 γρ
  • Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 20.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ζελέ Φραγκοστάφυλο 80.0 γρ
  • Λευκό μπαλσάμικο 20.0 γρ
  • Μεγάλα Μήλα 2.0 τεμ.
  • Αποξηραμένα φρούτα 250.0 γρ
  • Χυμός μήλου 60.0 γρ
  • Λευκό Βαλσάμικο 30.0 γρ

Για τη Σάλτσα Μήλου

  • Μήλα Granny Smith 3500.0 γρ
  • Νερό 500.0 ml
  • Χυμός λεμονιού 30.0 γρ
  • Καστανή ζάχαρη 250.0 γρ

Μαγικός ο συνδυασμός των φρούτων με το χοιρινό, συνδυασμός που φέρνει τα Χριστούγεννα στο τραπέζι!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Για γέμιση φρούτων, βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα (ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα , ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα, αποξηραμένα κράνμπερι και χρυσαφένιες σταφίδες), το χυμό μήλου και το βαλσάμικο ξύδι σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Βράζουμεγια 2 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι και μετά αλατοπιπερώνομε.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C . Αφαιρούμε την πέτσα από το χοιρινό και την κρατάμε. Γεμίζουμε το χοιρινό με την γέμιση φρούτων και το τυλίγουμε σε ρολό.

    Σε ένα ρηχό τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο και λάδι και στη συνέχεια ανακατεύουμε για να καλυφθεί. Τοποθετούμε τα μήλα σε ομοιόμορφη στρώση, έπειτα τοποθετούμε από πάνω το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Το ψήνουμε, ξεσκέπαστο, για 30 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

    Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το ζελέ σε χαμηλή φωτιά, έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύδι. Ρίχνουμε τις φέτες μήλου με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και αραδιάζουμε σε ταψί γύρω από ψητό. Αλείφουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το μήλο με μείγμα ζελέ. Ψήνουμε για 25-35 λεπτά ή έως ότου ένα θερμόμετρο που θα εισάγουμε στο κρέας σημειώσει στους 62°C. Αφαιρούμε από το φούρνο, καλύπτουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 20 λεπτά πριν το κόψουμε.
  2. Για τη Σάλτσα Μήλου

    Βάζουμε το μήλο, το νερό και το χυμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαριά βάση και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια και σιγοβράζουμε, με το σκεύος σκεπασμένο και σφίγγοντας συχνά, για 25-30 λεπτά ή μέχρι το μήλο να είναι πολύ τρυφερό.

    Πιέζουμε τα μήλα μέσα από ένα μύλο τροφίμων ή ένα εταμίν. Επιστρέφουμε τον πολτό στο τηγάνι, και πετάμε το δέρμα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη για γεύση, προσθέτοντας 1/2 έως 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού