Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για το γλάσο Spiced-Cider

  • Μηλίτης 200.0 γρ
  • Μέλι 80.0 γρ
  • Καστανή ζάχαρη 40.0 γρ
  • Μηλόξιδο 20.0 ml
  • Κανέλα 5.0 γρ
  • Γαρίφαλο 2.0 γρ
  • Μοσχοκάρυδο 3.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3.0 γρ

Η γαλοπούλα σε νέες, γιορτινές, γευστικές περιπέτειες με cranberries και καρύδια.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, κόβουμε τα μπριός σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε στο ψωμί τα κράνμπερι, τα φουντούκια σπασμένα και ψιλοκομμένα, το φασκόμηλο, το Italian spices, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο ζωμό κοτόπουλου το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά με τα χέρια μας για να ενωθούν τα υλικά και να βρέξουν καλά τα ρολά. Το αφήνουμε στην άκρη για μια στιγμή.

    Για να ετοιμάσουμε τα ρολάκια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C και τοποθετούμε μια σχάρα πάνω σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Καθαρίζουμε τα 2 μισά στήθη γαλοπούλας (περίπου 1 κιλό το καθένα - κρατάμε την πέτσα), στη συνέχεια ανοίγουμε το στήθος (πεταλούδα), καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γεμίζουμε με τη γέμιση. Έπειτα σκεπάζουμε με την πέτσα και δένουμε με σπάγκο. 

    Τοποθετούμε σε ταψί μαζί με το 1/3 από το γλάσο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρουμε 70°C βαθμούς στο κέντρο. Το ξεκουράζουμε για 10-15 λεπτά και τέλος γλασάρουμε άλλη μια φορά πριν το κόψουμε.
  2. Για το γλάσο Spiced-Cider

    Για το γλάσο, προσθέτουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα και χτυπάμε με το σύρμα για να ενσωματωθούν. Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και μόλις το μείγμα πάρει βράση, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε το υγρό να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά ή μέχρι να μειωθεί σχεδόν στο μισό. Τέλος, στραγγίζουμε το γλάσο σε ένα καθαρό δοχείο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν γλασάρουμε τα ρολάκια.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού