Menu

Συστατικά

+

Για το Κέικ

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180.0 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 11.0 γρ
  • Αυγά 3.0 τεμ.
  • Γάλα 60.0 γρ
  • Γραβιέρα 100.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαύρες Ελιές 120.0 γρ
  • Τομάτα 120.0 γρ
  • Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 10.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 60.0 ml

Chef's Tip


Τι θα έλεγες για ένα αλμυρό κέικ με γεύση και αρώματα από Μεσόγειο; Δενδρολίβανο, ελιές, γραβιέρα και τομάτα συνθέτουν ένα απίθανο γευστικό κέικ!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το Κέικ

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.
    Προσθέτουμε της ελιές κομμένες καρέ την τομάτα και αρωματίζουμε με δεντρολίβανο.
    Σεμιζάρουμε τη φόρμα του κέικ, τοποθετούμε το μείγμα, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ψήνουμε στους 180°για 45-50 λεπτά.
  2. Chef's Tip

    Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πράσινα φυλλώματα αρωματισμένα με Dressing Βαλσάμικο.

    Εναλλακτικά, συνοδεύουμεμεΣαλάτα με Κινόα, Τομάτα, Καρότο, Ελιές και Κάππαρη, Ψημένο Χαλούμι και Φακές.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού