Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση


Όταν η έμπνευση συναντά το μεράκι, η δημιουργία απογειώνεται. Γεύση και εγγυημένη επιτυχία!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Κόβουμε το ψωμί σε μικρά καρέ, ε κομμάτια 1 ίντσας και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. 
    Καθαρίζουμε το λουκάνικο από την εξωτερική μεμβράνη και στη συνέχεια, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. 
    Τέλος, προσθέτουμε το κρουτόν και κρατάμε στην άκρη.

    Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο κομένο μπρινουάζ, και τα μυρωδικά. Στην συνέχεια, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το μισό ζωμό, και αφήνουμε να γλασάρει. 
    Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα του κρεμμυδιού στο μπολ με το λουκάνικο και τους κύβους του ψωμιού. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το χτυπημένο αβγό και τα κράνμπερι (στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν) και ανακατεύουμε καλά. 

    Το αφήνουμε να καθίσει για 5-10 λεπτά ή μέχρι να μουλιάσει το ψωμί σε όλα τα υγρά.

    Ανοίγουμε με προσοχή το χοιρινό και γεμίζουμε με την φάρσα. Ψήνουμε στους 170°C για 1 με 1 1/2 ώρα ή μέχρι να πάρουμε εσωτερική θερμοκρασία 65-68°C. Αυξάνουμε τη φωτιά στους 400°C και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι το μπέικον να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Βγάζουμε τη σπάλα από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τους χυμούς του τηγανιού ή με σάλτσα.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού