Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για το Γλάσο


Σταθερή αξία στα εορταστικά γεύματα, αυτό το πιάτο πάντα έχει θέση στο μενού σου.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C. Προετοιμάζουμε το χοιρινό μας, σε ένα ταψί προσθέτουμε το νερό, τον γλυκάνισο, τον ζωμό βοδινού και τις σκελίδες στο πάτο του ταψιού. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη σχάρα, πάνω στην οποία τοποθετούμε το χοιρινό. Μπορούμε αν θέλουμε τα το χαράξουμε σε ίσα καρέ σχήματα. 

    Ψήνουμε για 20 λεπτά και όσο το χοιρινό ψήνεται, προετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρούμε το χοιρινό από το φούρνο και γλασάρουμε, έπειτα το ξανά προσθέτουμε στο φούρνο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάθε 20 λεπτά.

    Το χοιρινό στο φούρνο χρειάζεται περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά. (αν υπάρχει θερμόμετρο εσωτερικής θερμοκρασίας το χοιρινό θα πρέπει να είναι ελάχιστα στους 63°C). Αφού το χοιρινό μας είναι έτοιμο περνάμε όλο το κομμάτι του κρέατος με ένα φλόγιστρο, μέχρι να καραμελώσει.
  2. Για το Γλάσο

Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού