Σε ένα εστιατόριο, ο chef μπορεί να ελέγξει πολλές πτυχές των "θέλω" του πελάτη, από τους προμηθευτές μέχρι το μαγείρεμα και το σερβίρισμα. Ωστόσο, τώρα με το delivery να γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο, υπάρχουν νέες προκλήσεις για να διασφαλιστεί ότι ο πελάτης λαμβάνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα φαγητού.
Εδώ είναι 5 παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο καλά μεταφέρονται τα πιάτα σας.
Σταθερότητα & Υφή
Πρόβλημα:
Τα ζυμαρικά με σάλτσα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πιάτα, καθώς οι σάλτσες μπορεί να σβολιάσουν ή να "κόψουν". Τα ζυμαρικά ενδέχεται να συνεχίσουν να μαγειρεύονται όταν συσκευάζονται σε θερμομονωτικό δοχείο φαγητού ή να απορροφούν τη σάλτσα κατά τη διάρκεια του delivery, με αποτέλεσμα το πιάτο να είναι στεγνό.
Λύση:
Μιά πρωτότυπη ιδέα είναι να συσκευάσετε τη σάλτσα και τα ζυμαρικά χωριστά, και αφήστε τον πελάτη να τα αναμίξει πριν φάει. Μπορείτε επίσης, εναλλακτικά αντί για κρέμα να δημιουργήσετε σάλτσες χρησιμοποιώντας συστατικά όπως μπεσαμέλ, Knorr σούπα μανιτάρι ή Knorr Roux για να τις κάνετε πιο σταθερές.
Θερμοκρασία & Εμφάνιση
Πρόβλημα:
Λόγω αλλαγών θερμοκρασίας κατά την μεταφορά, η σταθερότητα πιάτων όπως σούπες και βραστά (στιφάδο) ενδέχεται να αλλάξει, κάνοντας το πιάτο να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό. Τα πιάτα stir-fry μπορεί να φαίνονται λιγότερο φρέσκα και θαμπά στο χρώμα λόγω της αποσύνθεσης της σάλτσας, και τα φρέσκα λαχανικά και οι σαλάτες ενδέχεται να μη φτάσουν σε άριστη κατάσταση λόγω της μετάδοσης θερμότητας κατά τη μεταφορά.
Λύση:
Για πιάτα stir-fry, η σάλτσα Knorr Πικάντικη Σάλτσα με σόγια κ λαχανικά (chili soy) τους δίνει μια σταθερή στιλπνότητα και ζωντάνια. Επίσης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε πικάντικο τουρσί (achar), πίκλες ή ριζώδη λαχανικά που αντέχουν καλύτερα στη ζέστη.
Συσκευασία
Πρόβλημα:
Εκτός από τη διασφάλιση της ποιότητας των πιάτων σας, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε προκλήσεις που συναντάτε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Για παράδειγμα, τα πιάτα με βάση υγρό παρασκεύασμα μπορεί να χυθούν και να καταστρέψουν την γευστική εμπειρία, αν δεν είναι συσκευασμένα σωστά σε καλά σφραγισμένα δοχεία..
Λύση:
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε στεγανή συσκευασία για να εξασφαλίσετε ότι τα πιάτα θα φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς να ανοίξουν και να χυθούν. Εναλλακτικά, έχετε τη συσκευασία τυλιγμένη και σφραγισμένη για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα διαρροής υγρών.