Menu

Συστατικά

+

Για τη σάλτσα

  • Σόγια 20.0 γρ
  • Καστανή ζάχαρη 20.0 γρ
  • Καβουρδισμένο σησαμέλαιο 10.0 γρ
  • Τζίντζερ ψιλοκομμένο 10.0 γρ
  • Ξίδι ρυζιού 40.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • Μπρόκολο 1.0 kg
  • Αγγούρι Κνωσού 1.0 γρ
  • Ραπανάκια 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο
  • Ξίδι ρυζιού 40.0 γρ

Για το τελείωμα του πιάτου

  • Ανθός Αλατιού
  • Κεράσια 40.0 γρ
  • Φύλλα κόλιανδρο

Πρωτότυπη σαλάτα με μοναδική αίσθηση υλικών και καταπληκτική επίγευση, ολοκληρωμένη με σάλτσα φυστικοβούτυρου!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη σάλτσα

    Χτυπάμε το φυστικοβούτυρο, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το λάδι, το τζίντζερ και 2 κ.σ. νερό σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε.
  2. Για τη σαλάτα

    Αφαιρούμε τους μίσχους από τα άνθη, κόβοντας όσο το δυνατόν περισσότερο στέλεχος. Κόβουμε τις μεγαλύτερες μπουκίτσες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Έπειτα, ξεφλουδίζουμε τους μίσχους και τους κόβουμε σε λεπτές φέτες. Συνδυάζουμε τις μπουκίτσες και τους μίσχους σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέτουμε τα αγγούρια, τη ρέβα ή τα ραπανάκια, το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Καρυκεύουμε με αλάτι.


  3. Για το τελείωμα του πιάτου

    Τέλος, ρίχνουμε το dressing με κουτάλι σε μια πιατέλα και απλώνουμε τη σαλάτα από πάνω. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα κεράσια και τα φύλλα κόλιανδρου.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού