Menu

Συστατικά

+

Για το Burger Μελιτζάνας

  • Μελιτζάνες 400.0 γρ
  • Γαλέτα 105.0 γρ
  • Ψιλοτριμμένη παρμεζάνα 25.0 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος) 20.0 γρ
  • Αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) 1.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τυρί Provolone ή Gruyere 115.0 γρ

Για τα Κρεμμύδια

Για τη Παρουσίαση

  • Χωριάτικο ψωμί για Burger με προζύμι ( αν είναι δυνατόν ) 4.0 τεμ.
  • Τραγανά φυλλώματα ρόκας

Μελιτζάνα. Απαραίτητη σε παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Πρωταγωνιστής σε νέες, πρωτότυπες!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το Burger Μελιτζάνας

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους, και τις τοποθετούμε σε μπασίνα με νερό και αλάτι. Στη συνέχεια βγάζουμε, στραγγίζουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες σε φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά.
    Κρυώνουμε και τοποθετούμε σε μπασίνα και με τη βοήθεια του potato ricer, λιώνουμε τη μελιτζάνα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γαλέτα, την τριμμένη παρμεζάνα, το μαϊντανό και το αυγό, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.


  2. Για τα Κρεμμύδια

    Τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε τηγάνι και σοτάρουμε με προσοχή, μέχρι να πάρουν ενα ωραίο μπρονζέ χρώμα. Στη συνέχεια, σβήνουμε με τη μπίρα και προσθέτουμε τη σόγια, τη μουστάρδα και το μέλι. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γλασάρουν τα κρεμμύδια μας.

  3. Για τη Παρουσίαση

    Τοποθετούμε τις φέτες του τυριού πάνω από τα μπιφτέκια μελιτζάνας και γκρατηνάρουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο κάτω μέρος του ψωμιού τα φυλλώματα,μια φέτατομάτα, το μπιφτέκι μελιτζάνας και τελειώνουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού