Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση


Ένα πιάτο με κοτόπουλο και μανιτάρια σε βελούδινη, κρεμώδη σάλτσα που συνδυάζεται ιδανικά με την αψάδα της Dijon.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Καρυκεύουμε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο με βούτυρο, με το δέρμα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίζουμε, συνεχίζουμε το ψήσιμο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, μέχρι να ροδίσουν. 

    Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και το εστραγκόν, φλαμπάρουμε με κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντάς το για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και επανατοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα πάνω. Σιγοβράζουμε ακάλυπτο για 25 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. 
    Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει. Γαρνίρουμε με φρέσκο εστραγκόν και σερβίρουμε.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού