Menu

Όσον αφορά τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, η υγιεινή στην κουζίνα θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Χρησιμοποιείστε αυτή τη λίστα ελέγχου καθαρισμού κουζίνας και του χώρου φαγητού του εστιατορίου για να βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής.

  • Λίστα ελέγχου Κουζίνας:

    Λίστα ελέγχου του χώρου του εστιατορίου: 

    Καθημερινά:

    Καθημερινά:

    • Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες (όπως επίσης τα ξύλα κοπής και τον εξοπλισμό)
    • Καθαρίστε τις παγωτομηχανές και τις άλλες συσκευές
    • Σκουπίστε τις φριτέζες
    • Καθαρίστε τα δάπεδα (καθώς και τους προσιτούς χώρους)
    • Αντικαταστήστε τα φύλλα αλουμινίου της σχάρας
    • Πλένετε στο πλυντήριο τις ποδιές, τα πανιά και τα υφασμάτινα καπέλα των chef
    • Καθαρίστε τις σχάρες
    • Αδειάστε και καθαρίστε τους κάδους
    • Βάλτε ετικέτες και καλύψτε όλα τα τρόφιμα
    • Πλύνετε το κάλυμμα φίλτρων στο πλυντήριο πιάτων
    • Καθαρίστε τα τραπέζια
    • Καθαρίστε τις αντλίες νερού και αναψυκτικών, τις βρύσες και τους νεροχύτες.
    • Καθαρίστε κάθε επιφάνεια όπως καρέκλες, τραπέζια, μπαρ και ξεχωριστούς χώρους του εστιατορίου (σεπαρέ)
    • Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα το δάπεδο
    • Σφουγγαρίστε και καθαρίστε τα δάπεδα
    • Καθαρίστε τις τουαλέτες αρκετές φορές ανά βάρδια
    • Καθαρίστε τους καταλόγους
    • Σκουπίστε τις αλατιέρες καθώς και τα δοχεία που εμπεριέχουν σάλτσες
    • Ξεσκονίστε τα ράφια και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα
    • Αφαιρέστε και αντικαταστήστε τα μπαρ ματ

    Εβδομαδιαία:

    Εβδομαδιαία:

    • Καθαρίστε και απολυμάνετε τα ψυγεία, τους ψύκτες και τους φούρνους (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)
    • Καθαρίστε τους τοίχους (αν είναι απαραίτητο)
    • Καθαρίστε την είσοδο (γυάλινη πόρτα, πόμολα της πόρτας και κουφώματα)
    • Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα το δάπεδο και τα χαλιά
    • Απολυμάνετε τις μηχανές παρασκευής καφέ
    • Καθαρίστε τα σιφόνια δαπέδου με το κατάλληλο καθαριστικό
    • Καθαρίστε τα πλαίσια [κορνίζες], ανεμιστήρες οροφής (αν είναι απαραίτητο)
    • Καθαρίστε τα σοβατεπί
    • Σκουπίστε τα πόδια από τις καρέκλες και τα τραπέζια

    Μηνιαία: 

     
    • Καθαρίστε όλα τα λίπη (φριτέζες, επίπεδες επιφάνειες, φούρνος και ηλεκτρική κουζίνα)
    • Σκουπίστε τους καταψύκτες
    • Αδειάστε και καθαρίστε το δοχείο πάγου
    • Καθαρίστε τα ταβάνια
    • Καθαρίστε και ελέγξτε τον εξοπλισμό κουζίνας (την αιχμηρότητα των μαχαιριών, τη θερμοκρασία του ψυγείου, τον φούρνο και τη βαθμονόμηση των θερμομέτρων
     
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού