Gluten free Desserts, σύγχρονες τεχνικές
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering.
- Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.
Εισαγωγή και πρώτη γνωριμία στη ζωή χωρίς γλουτένη.
Τι είναι η κοιλιοκάκη και πώς επιδρά διατροφικά στη ζωή μας; Πρόληψη, ενημέρωση, αντιμετώπιση.
Συνταγές εναλλακτικών πηγών αλεύρων και σακχάρων, χωρίς την παρουσία γλουτενικών προϊόντων, αρτοσκευάσματα, βουτήματα, γλυκά για μπουφέ ξενοδοχείου και βιτρίνα ζαχαροπλαστείου.
Τι είναι η κοιλιοκάκη και πώς επιδρά διατροφικά στη ζωή μας; Πρόληψη, ενημέρωση, αντιμετώπιση.
Συνταγές εναλλακτικών πηγών αλεύρων και σακχάρων, χωρίς την παρουσία γλουτενικών προϊόντων, αρτοσκευάσματα, βουτήματα, γλυκά για μπουφέ ξενοδοχείου και βιτρίνα ζαχαροπλαστείου.
Ανάλυση Θεματολογίας
- Τι είναι η γλουτένη;
- Μαθαίνω να ζω χωρίς τη γλουτένη.
- Gluten free - Vegan - Keto - Raw, Μόδα ή Πάθηση;
- Απαγορευτικές τροφές.
- Πρώτες Ύλες - Παγίδες
- Διατροφή χωρίς γλουτένη
- Εργαστηριακός χώρος και επιμολύνσεις.
- Ελληνική Νομοθεσία vs Κοιλιοκάκης.
- Διαμόρφωση μενού με βάση τις διατροφικές ιδιαιτερότητες.
- Συμπτωματικοί και Ασυμπτωματικοί Καταναλωτές Κοιλιοκάκης: Πώς τους διαχειριζόμαστε
- Γαστρονομία και ζωή χωρίς γλουτένη: Υπάρχει μέλλον;
- Εισαγωγή σε αρτοσκευάσματα και βουτήματα χωρίς γλουτένη.
- Εισαγωγή σε επιδόρπια μπουφέ ξενοδοχείου και βιτρίνα ζαχαροπλαστείου.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Διάρκεια: 2 ημέρες/10 ώρες
Τόπος υλοποίησης: online
Ημερομηνίες υλοποιησης:
- Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00
- Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, 15:00 - 20:00