Fermentation Elements - ανάλυση και εφαρμογή τεχνικών ζυμώσεων"
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Α' μάγειρες, Chef και σε προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.
Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar, που πραγματοποιήθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ, στις 8 Φεβρουαρίου και 9 Φεβρουαρίου 2021.
Με αυτήν τη στόχευση, οι συμμετέχοντες αποκτήσαν πρόσβαση σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με τη νέα αυτή τάση στην κουζίνα και το μπαρ.
Ανάλυση Θεματολογίας "Fermentation Elements"
- Τι είναι η ζύμωση;
- Πώς ξεκίνησε;
- Παραδείγματα.
- Ο μικρόκοσμος.
- Ωφέλιμοι και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί.
- Λόγοι που προτιμούμε τα ζυμούμενα.
- Πώς ελέγχονται και παρακολουθούνται;
- Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την παραγωγή ζυμούμενων;
- Παρουσίαση κατηγοριών ζύμωσης όπως koji, kimchi, kombucha, οξινογαλακτική, Garum κ.α.
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές (φαγητό ή ποτό).
- Τέλος, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνταγές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον.
Liquid Gastronomy - Θεωρία και πράξη σύγχρονων τεχνικών στο μπαρ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Α' μάγειρες, Chef, Bartenders, Barista, ιδιοκτήτες bar καθώς και σε προϊστάμενους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.
Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar, που πραγματοποιήθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ, στις 11 Φεβρουαρίου και 12 Φεβρουαρίου 2021.
Στη διήμερη αυτή online εκπαίδευση, με τη βοήθεια σύγχρονων εργαλείων και υλικών, παρουσιάστηκαν η θεωρία και οι τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα μπαρ, με σκοπό την εξέλιξη και ανάδειξη της δουλειάς των σύγχρονων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Οι τεχνικές, τα υλικά και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, είναι προϊόν έρευνας και εξέλιξης, και η επιτυχημένη εφαρμογή τους απαιτεί στοχευμένη γνώση.
Η επεξήγηση, του γιατί χρησιμοποιούμε τα υλικά, η ανάπτυξη θεωρίας και η εφαρμογή τους στο μπαρ (τόσο από τους μπάρμαν όσο και από τους chef των bars), οδηγεί στην απόκτηση της ορθής γνώσης και στη σωστή αξιοποίησή της, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων και καινοτόμων προϊόντων που θα αναδείξουν την επιχείρηση και θα της προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
Ανάλυση Θεματολογίας "Liquid Gastronomy"
- Τυποποίηση συνταγών
- Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών
- Παραγωγή πουρέδων
- Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών.
- Εκχυλίσεις.
- Μαγείρεμα υπό κενό.
- Χρήση σύγχρονων τεχνικών στο Bar
- Πίκλες φρούτων.
- Βασική λειτουργία Rotovap.
- Προτάσεις Pairing
- Ρύθμιση γεύσης