Ο Απρίλιος έφτασε και μαζί του περνάμε χέρι-χέρι το κατώφλι της άνοιξης. Η φύση πρασινίζει ξανά και μας προσφέρει απλόχερα τους γευστικούς και ωφέλιμους καρπούς της. Τα πιάτα μας λοιπόν δεν θα μπορούσαν παρά να γεμίσουν κι αυτά με τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια της εποχής!
Έτοιμοι για μια βαθιά υπόκλιση στο κατεξοχήν μεσογειακό λαχανικό, που φυτρώνει σε μέρη με αρκετή ηλιοφάνεια και έχει μια χαρακτηριστική πικρή γεύση; Ποιο εννοούμε; Μα το ραδίκι φυσικά, και τα τρυφερά του φύλλα, που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια γευστικότατη σαλάτα ή σε ένα ριζότο. Και από το πικρό περνάμε με βαθιά μπαλιά στη διακριτική γλύκα του φρέσκου κρεμμυδιού. Είτε ως μυρωδικό είτε ως κύριο υλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι όχι μόνο προσθέτει πόντους στη γεύση και το άρωμα, αλλά σκοράρει και στην υγεία μας. Τη σκυτάλη στη βεντάλια του πράσινου παίρνει η βασίλισσα ρόκα! Με έντονη, μεστή και ελαφρώς πικάντικη γεύση, δίνει χαρακτήρα στις σαλάτες και συνδυάζεται υπέροχα με τυριά. Και το πράσινο δίνει τη θέση του στο βαθύ κόκκινο, δηλαδή στις πολυαγαπημένες μας φράουλες με το ζωηρό τους χρώμα και τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά. Εσείς πού τις φαντάζεστε; Σε απολαυστικές τάρτες, σε αφράτα κέικ, σε δροσερά smoothies ή αλλού; Η δημιουργική απόφαση είναι δική σας!
Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο: μοναδικές συνταγές από τους chefs μας οι οποίες –είμαστε σίγουροι– θα σας κλέψουν την καρδιά, ακριβώς όπως και η άνοιξη.