Υλικά
Για το γλυκό
- 500 γρ. Κέικ με γεύση σοκολάτας Carte D’Or Buffet
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- 235 γρ. νερό
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για τη γέμιση
- 300 γρ. γάλα
- 150 γρ. κρέμα
- 100 γρ. νερό
- 325 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 50 γρ. μέλι
- 25 γρ. βούτυρο 82%
Εκτέλεση
Για τη σοκολατόπιτα χτυπάμε το Κέικ με γεύση σοκολάτας με το λάδι και το νερό στο μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη και με τη βοήθεια μιας μαρίζ ομογενοποιούμε. Πριν ψήσουμε, τοποθετούμε από πάνω λίγο νερό με το χέρι μας για να μη “σκάσει” και για να ψηθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ψήνουμε στους 160°C για 35’-40’.
Για τη γέμιση με σάλτσα σοκολατόπιτας βράζουμε το νερό, το γάλα, την κρέμα και το μέλι και έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα αφού πρώτα τη λιώσουμε και ομογενοποιούμε. Στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο για να δέσει και περιχύνουμε.
TIP
Η ιδανική θερμοκρασία της σάλτσας για την έγχυση είναι οι 80°C.
Τι θα κερδίσεις
- Συνδέσου εδώ
- Τις καλύτερες συνταγές και tips από chefs από όλο τον κόσμο
- Τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις
Έχεις ήδη λογαριασμό;
Συνδέσου εδώ