Pâte à choux
Υλικά
- 50 γρ. γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. νερό
- 75 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. αβγά
- 2 γρ. αλάτι
- 1 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο και το μείγμα αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε απευθείας το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά και βάζουμε πάλι στη φωτιά. Χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε δυνατά για 2’-3’ ξύνοντας με τη σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που μπορεί να έχουν κολλήσει στον πάτο. Έπειτα, βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ και τη δουλεύουμε 1’-2’ μόνη της για να κρυώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν τελειώσουμε βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε τα σου. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα μέχρι να αποκτήσουν μία χρυσαφένια όψη και ταυτόχρονα να είναι τραγανά.
Σάλτσα προφιτερόλ
Υλικά
- 200 γρ. γάλα
- 250 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 120 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 50 γρ. κρέμα
- 60 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βράζουμε την κρέμα και το γάλα. Στη συνέχεια κάνουμε γαλακτοματοποίηση με τη σοκολάτα και την πραλίνα φουντουκιού. Μόλις το μείγμα φτάσει στους 40°C προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Τέλος, τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
Crème Patisserie
Υλικά
- 100 γρ. Crème Patisserie Carte D’Or Buffet
- 350 γρ. γάλα
- 200 γρ. κρέμα
- 20 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε την Crème Patisserie με το γάλα και την πραλίνα φουντουκιού στον κάδο ενός μίξερ με το σύρμα για 5’ στη γρήγορη ταχύτητα και στη συνέχεια ομογενοποιούμε με την κρέμα, την οποία έχουμε φροντίσει να αφρατέψουμε πιο πριν.
Crumble φουντουκιού
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 65 γρ. πούδρα φουντουκιού
- 50 γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 πρέζες αλάτι Ιμαλαΐων
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τι θα κερδίσεις
- Συνδέσου εδώ
- Τις καλύτερες συνταγές και tips από chefs από όλο τον κόσμο
- Τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις