Νοτιοαφρικανικό Braai
Σε αυτά τα video, ο Chef Vusi Ndlovu αναλύει το παραδοσιακό νοτιοαφρικανικό braai. Δίνει συμβουλές και ιδέες για το πώς να κάνεις braai παϊδάκια αρνιού και μπριζόλα της Νότιας Αφρικής, και επίσης δίνει άλλες επιλογές, όπως χορτοφαγικό braai και braai με θαλασσινά. Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τα απαραίτητα συνοδευτικά για το braai, όπως pap, chakalaka, σαλάτα τομάτας, braaibroodjies και σάλτσα τομάτας, τονίζοντας ακόμη και τις διάφορες τεχνικές του braai.
1. Τι είναι το Braai
Σε αυτά τα video, ο Chef Vusi Ndlovu παρουσιάζει το νοτιοαφρικανικό braai. Μας εξηγεί ότι στο braai, η νοτιοαφρικανική μπριζόλα, όπως και τα παϊδάκια αρνιού αποτελούν σταθερά αγαπημένα υλικά. Εξηγεί, επίσης, ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι braai, συμπεριλαμβανομένου ενός χορτοφαγικού braai και ενός braai με θαλασσινά. Κανένα braai δεν είναι το ίδιο χωρίς ευέλικτα υλικά όπως είναι για παράδειγμα το chakalaka και το braaibroodjie. Αναφέρει επίσης, ότι είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνεις φρέσκα υλικά, όπως σαλάτα τομάτας ή σάλτσα τομάτας στο νοτιοαφρικανικό braai.
2. Τεχνικές Braai
Σε αυτό το video, ο Chef Vusi Ndlovu μας δείχνει διάφορες τεχνικές του νοτιοαφρικάνικου braai. Εξηγεί την ανάγκη για χαμηλή και υψηλή ζώνη ψησίματος για να διασφαλιστούν διαφορετικά επίπεδα θερμότητας και προτείνει τη χρήση θερμομέτρου για να βεβαιωθούμε ότι η μπριζόλα στο braai έχει ψηθεί στη σωστή θερμοκρασία. Συμβουλεύει να μην το παρακάνουμε με τις σάλτσες, με πολλά υγρά και λιπαρές ύλες.
3. Κρέας για Braai
Σε αυτό το video, ο Chef Vusi Ndlovu εξηγεί ότι η επιτυχία ενός braai εξαρτάται από την κοπή του κρέατος και προτείνει να μιλάμε με τον κρεοπώλη μας για τις καλύτερες επιλογές νοτιοαφρικανικής μπριζόλας. Το Boerewors (ένα παραδοσιακό λουκάνικο που φτιάχνεται με αλεσμένο κρέας, το οποίο έχει μπαχαρικά) αποτελεί αγαπημένο υλικό του νοτιοαφρικάνικου braai, όπως και το κοτόπουλο, το οποίο είναι καλύτερο να το μαρινάρουμε μετά το μαγείρεμα.
4. Chakalaka
Σε αυτό το video, ο Chef Vusi Ndlovu μας δείχνει πώς να μαγειρέψουμε την εκδοχή του chakalaka (τουρσί τομάτας και κρεμμυδιού) χρησιμοποιώντας φασόλια σε σάλτσα τομάτας. Συμβουλεύει ότι το chakalaka πρέπει να προετοιμάζεται εκ των προτέρων και ότι η οξύτητα βοηθά τα μπαχαρικά να αυξήσουν το γευστικό προφίλ, προτείνοντας ότι το άψητο chakalaka μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό για το Νοτιοαφρικανικό Braai.
5. Braaibroodjies
Σε αυτό το video, ο Chef Vusi Ndlovu μιλά για το braaibroodjie (σάντουιτς με τυρί, κρεμμύδι και ψωμί) αναφέροντας πως είναι το τέλειο ορεκτικό για κάθε braai. Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του braaibroodjie και κάθε τόπος έχει τη δική του. Αυτό είναι ένα γρήγορο και εύκολο είδος ορεκτικού, απαραίτητο για κάθε braai της Νότιας Αφρικής.
6. Σάλτσα Τομάτας
Σε αυτό το video, ο Chef Vusi Ndlovu τονίζει τη σημασία της εισαγωγής φρέσκων γεύσεων στο braai. Εξηγεί ότι μια χοντροκομμένη σάλτσα τομάτας με τομάτες heirloom και καψαλισμένο μαρούλι θα εξισορροπήσουν τη βαρύτητα του κρέατος και θα αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στο chakalaka και το pap που σερβίρονται σε οποιοδήποτε braai της Νότιας Αφρικής.
7. Pap
Σε αυτό το video, ο Chef Vusi Ndlovu εστιάζει στο pap, ένα βασικό προϊόν της Νοτίου Αφρικής και απαραίτητο σε κάθε braai. Φτιαγμένο από καλαμποκάλευρο (αλεσμένο καλαμπόκι), το pap είναι ένας λευκός καμβάς με πολλές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του "krummel pap" (που έχει παρόμοια υφή με το κουσκούς). Κανένα braai δεν είναι πλήρες χωρίς το pap και μια σάλτσα τομάτας για να συνοδεύσει το νόστιμο braai.
Τι θα κερδίσεις
- Συνδέσου εδώ
- Τις καλύτερες συνταγές και tips από chefs από όλο τον κόσμο
- Τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις