Menu

Συστατικά

+

Για το λάδι

  • Μαϊντανός (φρέσκος)
  • Σχοινόπρασο
  • Άνηθος
  • Σπορέλαιο 200.0 γρ

Για τις τομάτες κονφί

  • Τομάτες Πομοντόρια 5.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Θυμάρι φρέσκο

Για τα χόρτα

  • Βλήτα 500.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2.0 γρ
  • Μπούκοβο 3.0 γρ
  • Φέτα 150.0 γρ
  • Τοματίνια 5.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο

Παρουσιάστε τα βλήτα σε ένα νέο, γευστικό ρόλο. Ενισχυμένη γεύση κι άρωμα από Ελλάδα!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το λάδι

    Υπολογίζουμε 150 γρ φρέσκα μυρωδικά. Μπλανσάρουμε σε αλατισμένο νερό τα μυρωδικά και τα παγώνουμε αμέσως. Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε θερμομπλέντερ τα μυρωδικά με το λάδι και δουλεύουμε για 9-10 λεπτά, περνάμε από εταμίν και τοποθετούμε το λάδι σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (κρεμασμένο) για ένα βράδυ. Την επομένη, πετάμε το μείγμα που έχει μαζευτεί στο κάτω μέρος της σακούλας και αποθηκεύουμε το λάδι στο ψυγείο.
  2. Για τις τομάτες κονφί

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις τομάτες (κρατάμε μόνο την φλούδα χωρίς το εσωτερικό μέρος τις τομάτας), τις τοποθετούμε σε σλιπ πατ και καρυκεύουμε με αλάτι και ζάχαρη. Έπειτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τελειώνουμε με φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε στους 120-130° για 45 με 60 λεπτά, μαζεύουμε και διατηρούμε σε ελαιόλαδο στο ψυγείο.
  3. Για τα χόρτα

    Βράζουμε τα βλήτα σε αλατισμένο νερό και τα παγώνουμε αμέσως. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα.Καρυκεύουμε με το Aromat και το μπούκοβο και τελειώνουμε με το φρέσκο κρεμμύδι, την κομμένη ζουλιέν τομάτα και την τριμμένη φέτα.
  4. Για το στήσιμο του πιάτου

    Τοποθετούμε τα τσιγαριαστά βλήτα στο μέσον του πιάτου και διαδοχικά στις δυο πλευρές τις τομάτες κονφί και το λάδι μυρωδικών. Τελειώνουμε με ψιλοκομμένη αντράκλα.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού