Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Φασόλια Γίγαντες 250.0 γρ

Για το κουρκούτι

Για τον πουρέ παντζαριού

  • Πατζάρι 2.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 3.0 tbsp
  • Ξύδι 1.0 tbsp
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύδι

Πρωτότυπο μεζεδάκι με γίγαντες σε κρούστα και πουρέ παντζαριού!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλυθούν και χάσουν το σχήμα τους. Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι στο νερό για να νοστιμίσουν.
  2. Για το κουρκούτι

    Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ο χυλός λείος. Τον αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Βουτάμε τους γίγαντες στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Για τον πουρέ παντζαριού

    Βράζουμε τα πατζάρια. Έπειτα χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τον πουρέ και περνάμε το μείγμα από σήτα. 
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού