Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Αλεύρι 1.0 kg
  • Ελαιόλαδο 100.0 ml
  • Ρακή 100.0 ml
  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Μυζήθρα 1.0 kg
  • Χλιαρό νερό

Η γνωστή σφακιανή πίτα αποτελεί το χαρακτηριστικό πιάτο της Χώρας των Σφακίων στην Κρήτη. Συγκεκριμένα είναι μια λεπτή πίτα που συνήθως έχει ως γέμιση μαλακά τυριά και κυρίως μυζήθρα.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό,μέχρι νακάνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε για μία ώρα σκεπασμένη. Κάνουμε μπαλάκια με τη μυζήθρα και κόβουμε τη ζύμη σε αντίστοιχου μεγέθους μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης και κλείνουμε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη. Φτιάχνουμε έτσι μερικά «πουγκιά», τα οποία βάζουμε σε μια πετσέτα. Πατάμε λίγο με το χέρι το κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί, να ανοίξει και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Το πιέζουμε ξανά σιγά-σιγά, έτσι ώστε να ανοίξουμε μια λεπτή πίτα. «Ψήνουμε» τις πίτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι, με μία κουταλιά λάδι την καθεμία.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού