Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση


Αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο με ένταση που θα γίνει ανάρπαστο!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζάνι λάδι. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε τα όστρακα. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, 5 έως 7 λεπτά. Καθώς ανοίγουν τα όστρακα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Απορρίπτουμε τυχόν μη ανοιγμένα όστρακα. Στραγγίζουμε το υγρό μαγειρέματος μέσα από ένα κόσκινο. 
    Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι λάδι σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε σε παρτίδες την τριμμένη κόκκινη πιπεριά και τα χόρτα (βλήτα και μυρώνια)  . Ανακατεύουμε με το ζωμό ψημένης πιπεριάς, το ζωμό οστρακοειδών και αλατοπιπερώνουμε.
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα λιγκουίνι μέχρι να γίνουν al Dente. 
    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα με τα βλήτα και με το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το Aromat και τη vinaigrette . 
    Προσθέτουμε τις αχιβάδες και ανακατεύουμε να ζεσταθούν. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά και το ζωμό σε ρηχά μπολ, και σερβίρουμε.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού