Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για το φύλλο

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.0 kg
  • Αλάτι 10.0 γρ
  • Λευκό ξύδι 100.0 γρ
  • Νερό

Τραγανή, παραδοσιακή και γεμάτη νόστιμη ουσία αυτή η κρεατόπιτα θα γίνει ανάρπαστη.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Μαρινάρουμε τα μάγουλα με αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τα θωρακίζουμε καλά σε ένα τηγάνι.Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το κρασί και τα μάγουλα. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το Ζωμό Βοδινού Knorr. Αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη. Όταν τα μάγουλα είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τα τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και τα μαδάμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το κεφαλοτύρι Ηπείρου, την πάστα τρούφας, το Knorr Primerba Δενδρολίβανο και το Knorr Primerba Σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε.
  2. Για το φύλλο

    Σ’ ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το νερό σταδιακά (όσο χρειαστεί), για να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτη.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε σε πολύ λεπτά φύλλα.Προσθέτουμε λίγο αλεύρι ανάμεσα στα φύλλα, καθώς τα ανοίγουμε, για να μην κολλήσουν, και τα σκεπάζουμε πάντα με μια πετσέτα ή τραπεζομάντηλο για να μην ξεραθούν.Σεμιζάρουμε ένα ταψί και τοποθετούμε σταυρωτά 4 φύλλα. Προσθέτουμε λάδι και λίγη από τη γέμιση. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα φύλλο από πάνω, λάδι και πάλι γέμιση. Ολοκληρώνουμε αυτήν τη διαδικασία τρεις φορές και στο τέλος κλείνουμε από πάνω την πίτα με τα 4 στρωμένα φύλλα που ετοιμάσαμε στην αρχή. Προσθέτουμε ένα φύλλο ακόμα από πάνω και λάδι. Το βρέχουμε με λίγο νερό και τοποθετούμε στο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για μισή ώρα πριν την κόψουμε.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού