Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση


Ένα ελληνικό πιάτο περιμένει να κατακτήσει το κοινό σας. Έμπνευση και γεύση από το καλοκαίρι!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Βάζουμε το κρασί να σιγοβράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέρουμε τα όστρακα, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι να ανοίξουν τα κοχύλια. Κρατάμε ξεχωριστά τα ανοιγμένα όστρακα και το υγρό τους. 
    Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το φινόκιο ψιλοκομμένο, σκόρδο και λάδι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το φινόκιο να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά, για 4 με 6 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας και την τριμμένη κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε, περίπου για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε το ζωμό από τα οστρακά που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε το ζωμό οστρακοειδών, αλάτι και σαφράν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τον ξυνόχοντρο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τα όστρακα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, μάραθο και ξύσμα λεμονιού.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού