Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 30.0 γρ
  • Φινόκιο 5.0 τεμ.
  • Καρότο 2.0 τεμ.
  • Πιπεριά τσίλι 60.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 30.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150.0 γρ
  • Γαρίδες 250.0 γρ
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 5.0 γρ
  • Μάραθος ψιλοκομμένος 5.0 γρ
  • Αμπελόφυλλα 10.0 τεμ.

Καλοκαιρινοί ντολμάδες γαρίδας με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Μπλανσάρουμε τα αμπελόφυλλα. Παράλληλα, καθαρίζουμε σχολαστικά τις γαρίδες και τις ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τσίλι και το καρότο που το έχουμε κόψει μπρινουάζ. Μόλις σοταριστούν εκτός φωτιάς προσθέτουμε το δυόσμο, το μάραθο και τις ψιλοκομμένες γαρίδες. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε. Στη συνέχεια, στον κάτω μέρος τις κατσαρόλας στρώνουμε αμπελόφυλλα που έχουμε κρατήσει και πάνω τους τοποθετούμε τους ντολμάδες. Καλύπτουμε με το ζωμό λαχανικών, επιπλέον ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για περίπου 40’ μέχρι να μαλακώσουν οι ντολμάδες. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και ζέστ λεμόνι.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού