Menu

Συστατικά

+

Για τις σαρδέλες

  • Σαρδέλες 200.0 γρ
  • Cider Ξίδι 200.0 ml
  • Κοτσάνι λεμονόχορτου 2.0 τεμ.
  • Μαύρο Πιπέρι σε κόκκους 10.0 τεμ.
  • Αλάτι 10.0 γρ
  • Αλάτι Ημίχοντρο

Για τα λαχανικά

  • Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι 1.0 τεμ.
  • Διάφορες πιπεριές 3.0 τεμ.
  • Ρεβίθια μαγειρεμένα 400.0 γρ
  • Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος) 20.0 γρ
  • Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.

Για τη σάλτσα

Για το στήσιμο

  • Ψωμί προζυμένιο 3.0 τεμ.
  • Σάλτσα Aioli 150.0 γρ

Καταπλήξτε και κερδίστε το γκουρμέ στοίχημα της γεύσης με απλά υλικά!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τις σαρδέλες

    Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τοποθετούμε τα φιλέτα σε νερό με πάγο. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ημίχοντρο αλάτι και σκεπάζουμε για μια ώρα. Έπειτα, τα βγάζουμε από το αλάτι και τα τοποθετούμε στη μαρινάδα για 3 ώρες. Διατηρούμε τις σαρδέλες σε ελαιόλαδο.
  2. Για τα λαχανικά

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες. Ψήνουμε τα κρεμμύδια τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10 λεπτά και παράλληλα, ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με την καπνιστή πάπρικα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με το μαϊντανό, το χυμό και το ζέστ από το λεμόνι.
  3. Για τη σάλτσα

    Ομογενοποιούμε τη μαγιονέζα με το σκόρδο.
  4. Για το στήσιμο

    Τοποθετούμε στο φρυγανισμένο ψωμί τη σάλτσα aioli, τα ρεβίθια με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τελειώνουμε με τα φιλέτα σαρδέλας και φύλλα μέντας και βασιλικού.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού