Menu

Συστατικά

+

Κοτόπουλο

  • Κοτόπουλα καλής ποιότητας 3.0 τεμ.

Σάλτσα

  • Φυτικό λάδι 30.0 γρ
  • Ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 80.0 γρ
  • Σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο 2.0 τεμ.
  • Μανιτάρια αρωματισμένα με γλυκάνισο (ή μικρά λευκά μανιτάρια) 250.0 γρ
  • Σιτάκε 150.0 γρ
  • Λευκό κρασί 100.0 ml
  • Φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • Κρέμα γάλακτος 200.0 γρ

Λάδι πράσου

  • Φυτικό λάδι 300.0 γρ
  • Πράσα μόνο το λευκό μέρος 250.0 γρ

Λαχανικά


Μια ευφάνταστη συνταγή κοτόπουλου με άρωμα πράσου και τη χαρακτηριστική γεύση των μανιταριών.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Κοτόπουλο

    Αλατοπιπερώνουμε τα κοτόπουλα και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο. Αφαιρούμε τα πόδια και χωρίζουμε το μπούτι από το κοπανάκι. Κρατάμε τα πόδια για τη σάλτσα και κρατούμε τα φιλέτα στο κόκαλο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 120°C έως ότου ροδίσουν
  2. Σάλτσα

    Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε και να εξατμιστεί έως ότου μείνει το 1/4 . Προσθέτουμε τη σάλτσα Ντέμι Γκλας και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε τα πόδια του κοτόπουλου και σιγοβράζουμε έως ότου το κρέας φύγει από το κόκαλο. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα και το κρατάμε ζεστό. Ολοκληρώνουμε τη σάλτσα χτυπώντας την σε μπλέντερ.Σωτάρουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε τα στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν.
  3. Λάδι πράσου

    Βάζουμε το λάδι να κάψει έως ότου φτάσει στους 60°C. Καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσινο μέρος του πράσου. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ και τα στραγγίζουμε με ένα λεπτό σουρωτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Λαχανικά

    Καθαρίζουμε τη μαραθόριζα και την ζεματάμε, σιγοβράζουμε με λίγο βούτυρο προτού την σερβίρουμε. Καθαρίζουμε το μικρό πράσο και το σιγοβράζουμε μαζί με τον ζωμό κοτόπουλου και το με λίγο βούτυρο. Κόβουμε στη μέση τα κόκκινα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε σε ένα ρηχό ταψί με ελαιόλαδο.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού