Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για τη γαρνιτούρα

  • Μπαγιάτικο ψωμί με την κόρα 600.0 γρ
  • Αποξηραμένα Βερίκοκα 200.0 γρ
  • Σταφίδες 100.0 γρ
  • Cranberries αποξηραμένα 100.0 γρ
  • Κάστανα 200.0 γρ
  • Βούτυρο 100.0 γρ

Για τη σάλτσα

  • Κονιάκ 50.0 ml
  • Φρούτα του Δάσους 250.0 γρ

Εορταστικό, εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο. Αν τα Χριστούγεννα είχαν γεύση, θα ήταν τόσο απολαυστική!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Το χοιρινό καρέ μας να έχει 12 παϊδάκια. Καθαρίζουμε σχολαστικά το καρέ χοιρινού και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα εκτός από τα παϊδάκια, τα οποία τα καθαρίζουμε σε γαλλική κοπή. Στη συνέχεια, δένουμε με προσοχή το καρέ σε σχήμα κορόνας, καρυκεύουμε με Aromat και τοποθετούμε σε ταψί μαζί με τα κομμένα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το σέλερι και το ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 1 ώρα.
  2. Για τη γαρνιτούρα

    Κόβουμε σε καρέ τα βερίκοκα και το ψωμί. Σοτάρουμε σε βούτυρο το ψωμί και διαδοχικά τα υπόλοιπα φρούτα. 

    Προσθέτουμε στο ταψί αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα λαχανικά (τα κρατάμε στην άκρη) την κορόνα με τα σοταρισμένα φρούτα και ψωμί, ενώ περνάμε με τη βοήθεια ενός πινέλου την κορόνα με τη μισή μαρμελάδα και ψήνουμε στους 180° για 40 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα περνάμε πάλι την κορόνα με μαρμελάδα έως ότου καραμελώσει.
  3. Για τη σάλτσα

    Περνάμε από μπλέντερ τα λαχανικά με τους χυμούς του κρέατος και τα προσθέτουμε στα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους. Σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα μας. Τέλος, δένουμε με βούτυρο.Σερβίρουμε την κορόνα σε πιατέλα με τα φρούτα, το ψωμί και τη σάλτσα μας.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού