Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Αλεύρι 500.0 γρ
  • Τσίπουρο 30.0 ml
  • Νερό 300.0 ml
  • Φέτα θρυμματισμένη 300.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αυγό 3.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 70.0 γρ

Μια πίτα που δεν λείπει από κανένα Ζαγορίτικο τραπέζι. Αποτελεί μια εύγεστη και γρήγορη πρόταση για όλους εσάς που σας ταλαιπωρεί το άνοιγμα φύλλου!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το τσίπουρο με σύρμα. Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε, έως ότου πετύχουμε ένα χυλό, λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ. Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα.

    Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ. Αδειάζουμε την αλευρόπιτα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την αλευρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.

Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού