Menu

Συστατικά

+

Για το χοιρινό

Για τη σάλτσα


Δυνατή, πιπεράτη γεύση σε αυτό το εορταστικό, μελωμένο χοιρινό. Καταπλήξτε με μια γεύση ιδιαίτερη και… προκλητική!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το χοιρινό

    Ετοιμάζουμε την άλμη (νερό, αλάτι και ζάχαρη) και τοποθετούμε το χοιρινό για μισή ώρα. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε το χοιρινό από τα νερά και το τοποθετούμε σε ½ βαθύ γαστρονόμ μαζί με τη μαρινάδα του, η οποία απαρτίζεται από τη μπύρα, το ginger, το σκόρδο, το Knorr Aromat και τα μπαχαρικά. Τέλος, τοποθετούμε το χοιρινό με τη μαρινάδα του στο ψυγείο από 2 έως 4 ώρες.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° και βάζουμε το χοιρινό μαζί με τη μισή μαρινάδα του για ψήσιμο γύρω στις 2 ώρες. Παράλληλα, ελέγχουμε και προσθέτουμε υγρά εάν χρειαστεί. Εν τω μεταξύ ραντίζουμε την πέτσα του χοιρινού με κρύο νερό 20 λεπτά πριν, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ωραία, τραγανή πέτσα. 
  2. Για τη σάλτσα

    Τοποθετούμε τη μπύρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (το ginger και τις μουστάρδες) σε κατσαρολάκι και κατεβάζουμε, προσθέτουμε την ντέμι γκλας, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος, δένουμε με το βούτυρο. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με πατάτες ψητές baby, καρότα baby σοτέ με βούτυρο και σοτέ λαχανάκια Βρυξελών.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού