Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για την μαϊντανοσαλάτα

  • Φύλλα μαϊντανού 100.0 γρ
  • Κρεμμυδάκι στιφάδου 10.0 γρ
  • Ψίχα Μπαγιάτικο Ψωμί 100.0 γρ
  • Πατάτες βραστές 100.0 γρ
  • Κάπαρη 30.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 80.0 γρ
  • Ξύδι 40.0 γρ
  • Χυμός λεμονιού 30.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Απίθανος γευστικός συνδυασμός σε ένα τολμηρό πιάτο!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Τοποθετούμε για 1 ώρα την καθαρισμένη πανσέτα σε άλμη 7%. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρουμε την πανσέτα. Τυλίγουμε καλά και βάζουμε ή σε μια σακούλα ή σε ένα ταψί, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Έπειτα, τοποθετούμε την πανσέτα σε σακούλα, κάνουμε βάκουμ 100% και μαγειρεύουμε σε ρόνερ στους 63° για 24 ώρες. Αφού κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια τις ψήνουμε να πάρουν χρώμα στη σχάρα, σε σχαροτήγανο ή σε τηγάνι.
  2. Για την μαϊντανοσαλάτα

    Καθαρίζουμε τον μαϊντανό, τον στεγνώνουμε καλά, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Βάζουμε σε μπλέντερ το μαϊντανό, την κάπαρη, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πάστα. Προσθέτουμε το ψωμί αφού το στύψουμε καλά, τις πατάτες και σταδιακά το ελαιόλαδο. Τέλος, προσθέτουμε χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε τη γεύση. Σερβίρουμε τη μαϊντανοσαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και τηγανιτή κάπαρη.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού