Menu

Συστατικά

+

Για την άλμη

  • αντρεκότ 1800.0 γρ
  • Νερό 1000.0 ml
  • Θαλασσινό Αλάτι 200.0 γρ
  • Ζάχαρη 200.0 γρ
  • Πιπέρι 20.0 γρ
  • Κόλιανδρος 20.0 γρ
  • Θυμάρι 15.0 γρ

Για το λάδι μαϊντανού

  • ματσάκι μαϊντανό 1.0 τεμ.
  • λάδι 500.0 ml

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • Κρεμμύδια 5.0 τεμ.
  • Βούτυρο 100.0 γρ
  • Ζάχαρη άχνη 100.0 γρ
  • Θυμάρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τον πουρέ μαϊντανού

  • ρίζα μαϊντανού 250.0 γρ
  • Βούτυρο 50.0 γρ
  • σαντιγί 50.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πατατάκια μαϊντανού

  • ρίζα 1.0 τεμ.
  • Καλαμποκάλευρο
  • Λάδι για βαθύ τηγάνισμα

Για τη σάλτσα μπίρας


Η μπίρα έχει μπει δυναμικά στο μενού των εστιατορίων σαν κάτι παραπάνω από ένα απλό απεριτίφ. Συνδυάζεται με κάθε είδους φαγητό. Δοκιμάστε αυτή την ξεχωριστή συνταγή αντρεκότ και σίγουρα θα αφήσετε τους καλεσμένους σας ευχαριστημένους.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για την άλμη

    2 ½ με 3h Για την άλμη βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα δίνουμε μια βράση, κρυώνουμε και τοποθετούμε το κρέας μέσα σε αυτή για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάζουμε και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε το κρέας σε σακούλες με μια σκελίδα σκόρδο, θυμάρι και ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στους 58 για 2 ½ με 3 ώρες.
  2. Για το λάδι μαϊντανού

    Από την προηγούμενη ημέρα, ζεματίζουμε τον μαϊντανό σε αλατισμένο νερό που βράζει για 1 λεπτό, στη συνέχεια τοποθετούμε τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο σε μπλέντερ, βάζουμε σε τουλουπάνι και συλλέγουμε το λάδι .
  3. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

    Για τα κρεμμύδια, κόβουμε τα κρεμμύδια στην μέση και τοποθετούμε σε τηγάνι, στο οποίο πρώτα έχουμε κάνει καραμέλα, μόλις τα κρεμμύδια πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα σκεπάζουμε και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα σε φούρνο.
  4. Για τον πουρέ μαϊντανού

    Για τον πουρέ μαϊντανού, προσθέτουμε σε τηγάνι με το βούτυρο και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει η ρίζα, στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί και τοποθετούμε σε thermo mix καρυκεύουμε και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο πουρέ.
  5. Πατατάκια μαϊντανού

    Κόβουμε φλέικς ρίζας και πουδράρουμε με καλαμποκάλευρο τηγανίζουμε και κρατάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Για τη σάλτσα μπίρας

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά από τις σακούλες και αρωματίζουμε με σκόρδο και θυμάρι. Σβήνουμε με την μπίρα και μειώνουμε κατά το μισό, Τέλος προσθέτουμε το κρασί και μειώνουμε πάλι στο μισό, τοποθετούμε τον ζωμό βοδινού και την Ντέμι Γκλας και γλασάρουμε δένοντας με βούτυρο.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού