Menu

Συστατικά

+

Για τα Short Ribs

  • Short Ribs 1.0 kg
  • Ελαιόλαδο 35.0 ml
  • Κόκκινο κρασί 60.0 γρ
  • Πελτέ τομάτας 15.0 γρ
  • Kλωνάρια Μαϊντανό 5.0 τεμ.
  • Σκελίδα σκόρδο 1.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι λευκό 1.0 γρ
  • Καρότο 1.0 γρ
  • Κλωνάρια δενδρολίβανο 1.0 τεμ.
  • Φρέσκια ρίγανη 2.0 τεμ.
  • Τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες 15.0 γρ
  • Νερό 1.0 l

Για το κριθαράκι

Για το Chutney Tομάτας

  • Τομάτες 1.0 kg
  • Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 15.0 γρ
  • Ζάχαρη 575.0 γρ
  • Ξύλο Κανέλας 1.0 τεμ.
  • Βούτυρο 25.0 γρ

Όλη η Ελλαδα σε ένα πιάτο με αρωματικά, γεύση και γλύκα και υφή που λιώνει στο στόμα!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τα Short Ribs

    Μαρινάρουμε τα short ribs με αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και τα θωρακίζουμε σ’ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και την Knorr Demi Glace σε σκόνη και αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Σ’ ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε όλα τα υλικά, χονδροκομμένα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 4-5 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος των short ribs. 
  2. Για το κριθαράκι

    Σ’ ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κριθαράκι, 30 γρ. μαρμελάδα τομάτας, το νερό με την Knorr Demi Glace σε σκόνη, την πάστα τρούφας και τον πελτέ και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
    Λίγο πριν γίνει το κριθαράκι, προσθέτουμε τα short ribs στον φούρνο, ώστε να τα αναθερμάνουμε. Όταν το κριθαράκι είναι, πλέον, έτοιμο, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το λάδι τρούφας και το βούτυρο, και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να δέσει.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Σ’ ένα ρηχό πιάτο, προσθέτουμε το κριθαράκι και από πάνω το short rib. Ολοκληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη φρέσκια τρούφα, τριμμένη.
  3. Για το Chutney Tομάτας

    Χαράζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις τομάτες. Τις μπλανσάρουμε σε βραστό νερό και στη συνέχεια τις προσθέτουμε σε πάγο με νερό. Ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας τα σπόρια. Έπειτα, σε μια πλασωτέ, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και σιγοβράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά.Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια, μπλεντάρουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πάρουντη μορφή της μαρμελάδας.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού