Menu

Συστατικά

+

Για τη Σάλτσα Πιπεριού

  • Μαύρο Πιπέρι σε κόκκους 55.0 γρ
  • Λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 100.0 γρ
  • Ζάχαρη 80.0 γρ
  • Κονιάκ 330.0 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 1500.0 ml
  • Μουστάρδα Dijon 100.0 γρ
  • Λευκό μπαλσάμικο 220.0 γρ
  • Demi Glace 1900.0 ml

Για την Demi Glace

Εκτέλεση

  • Ελαιόλαδο 100.0 ml
  • Ribeye με Κόκκαλο 1.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Καπνιστό Αλάτι 10.0 γρ
  • Ανθός Αλατιού 50.0 γρ

Πολλά υποσχόμενο πιάτο με νόστιμο, ζουμερό κομμάτι ribeye, ό,τι πρέπει για το μενού σας!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη Σάλτσα Πιπεριού

    Σπάμε το πιπέρι στο γουδί. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το πιπέρι. Σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να ρεντουίρει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε τη σάλτσα Demi Glace που έχουμε ετοιμάσει, καθώς και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτουμε και τη μουστάρδα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  2. Για την Demi Glace

    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα λαχανικά (τα κρεμμύδια ακαθάριστα, κομμένα στα τέσσερα, το σέλερι χοντροκομμένο, τα καρότα πλυμένα με το δέρμα τους) και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το κρασί. Αφήνουμε να κατέβει αρκετά η σάλτσα. Προσθέτουμε το νερό, τα φύλλα δάφνης, τα κλωνάρια μαϊντανού (χωρίς τα φύλλα), το Knorr Primerba Θυμάρι, το Knorr Primerba Σκόρδο και την Knorr Demi Glace. Σιγοβράζουμε για περίπου τρεις ώρες. Σουρώνουμε και παγώνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο. 
  3. Εκτέλεση

    Μαρινάρουμε το ribeye με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και πιπέρι. Στη συνέχεια, το ψήνουμε στη σχάρα, στο επιθυμητό επίπεδο. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε σε ταλιάτα. Στη συνέχεια και αφού το κόψουμε, το σερβίρουμε με λίγη σάλτσα πιπεριού (100 γρ. Σάλτσα Πιπεριού)  και καπνιστό αλάτι.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού