Menu

Συστατικά

+

Για για την panna cotta

Για την crème caramel

Για τη μαρμελάδα φράουλας

  • Φράουλες 1.0 kg
  • Ζάχαρη 1.0 kg
  • Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.

Για το γυαλί ζάχαρης

  • Νερό 250.0 ml
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 400.0 γρ
  • Γλυκόζη 120.0 γρ

Ανάλαφρες, δροσερές προτάσεις με CarteD’Or Buffet που θα εντυπωσιάσουν.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για για την panna cotta

    Βράζουμε πρώτα το γάλα κι έπειτα προσθέτουμε το μείγμα Panna Cotta εκτός φωτιάς. Ομογενοποιούμε και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για την crème caramel

    Βράζουμε πρώτα το γάλα για 3’. Μεταφέρουμε σε ευρύχωρο σκεύος και ρίχνουμε την Crème Caramel. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Έπειτα, παίρνουμε μια άδεια φόρμα και αδειάζουμε την Crème Caramel που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες
  3. Για τη μαρμελάδα φράουλας

    Για τη μαρμελάδα φράουλας, καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε χοντρό καρέ. Τις βράζουμε μαζί με ζάχαρη για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή μάζα. Προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι.
  4. Για το γυαλί ζάχαρης

    Τοποθετούμε μια σιλικόνη σε ένα ταψί. Βράζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να φτάσουν τους 150°C. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα στο σλιπάτ και αφήνουμε να κρυώσει. Τη σπάμε σε κομμάτια και διακοσμούμε ή την μπλεντάρουμε και την κάνουμε σκόνη.
  5. Για το σερβίρισμα

    Ξεφορμάρουμε την Panna Cotta και την Crème Caramel, ντεκοράρουμε με μαρμελάδα φράουλας, φράουλες και το γυαλί ζάχαρης.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού