Menu

Συστατικά

+

Για τις Κρέπες

Εκτέλεση

  • Ζάχαρη κρυσταλλική 250.0 γρ
  • Βούτυρο 100.0 γρ
  • Λικέρ πορτοκάλι Grand Marnier 60.0 γρ
  • Πορτοκάλια 3.0 τεμ.
  • Νερό 200.0 ml

Υπέροχο επιδόρπιο που αναδεικνύει υψηλή γευστική τέχνη μέσα από την απλότητα! 

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τις Κρέπες

    Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το νερό με το Μείγμα για Κρέπα της Carte D’Or Buffet και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  2. Εκτέλεση

    Αφαιρούμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. 
    Αφαιρούμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και χωρίζουμε τα φιλέτα. Τα πορτοκάλια που θα μείνουν τα στύβουμε και παίρνουμε τον χυμό τους.

    Βάζουμε το ¼ από τη ζάχαρη στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε άλλη μια δόση από τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει.  Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να λιώσει τελείως και να γίνει καραμέλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σβήνουμε με το νερό.

    Προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε για 5΄ μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Βάζουμε το λικέρ πορτοκαλιού και κάνουμε φλαμπέ. 

    Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κρέπα και τη διπλώνουμε σε 4 σημεία. Τη βάζουμε μέσα στο τηγάνι με την καραμέλα και αφήνουμε για 2΄ μέχρι να τραβήξει η κρέπα την καραμέλα. Τέλος, σερβίρουμε και τοποθετούμε τα φιλέτα πορτοκαλιού στις κρέπες.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού