Menu

Συστατικά

+

Για το χοιρινό ψητό

  • Θαλασσινό Αλάτι 20.0 γρ
  • Χοιρινό 1500.0 γρ
  • Φρέσκα Φύλλα από Βότανα

Για τη ζεστή σάλτσα λωτού


Πιάτο που όσοι το γευτούν, σίγουρα θα το θυμούνται για καιρό! Χοιρινό σε φίνα σάλτσα λωτών!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το χοιρινό ψητό

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία. Βγάζουμε το χοιρινό μας από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσουμε. Αφαιρούμε όλη τη συσκευασία και τρίβουμε το δέρμα με ένα κοφτερό μαχαίρι.

    Τρίβουμε το αγαπημένο μας μείγμα βοτάνων (δεντρολίβανο, θυμάρι, σκόρδο κ.λπ.) και θαλασσινού αλατιού παντού, φροντίζοντας να μπει μέσα στις σχισμές της πέτσας, βάζουμε το χοιρινό σε ένα ταψί και έπειτα μέσα στο φούρνο.

    Χαμηλώνουμε αμέσως τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για 1,5 ώρα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού κρέατος να είναι στους 65°C.
  2. Για τη ζεστή σάλτσα λωτού

    Όσο το χοιρινό είναι στο φούρνο ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας νερό, τη ζάχαρη και τους καθαρισμένους και ψιλοκομμένους ώριμους λωτούς μαζί με την Ντέμι Γκλας. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να γλασάρει. Τέλος, προσθέτουμε νιφάδες τσίλι.

    Σερβίρουμε το χοιρινό σε φέτες με την ζεστή σάλτσα λωτού.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού