Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Καπνιστή πάπρικα 15.0 γρ
  • Αλάτι χοντρό 10.0 γρ
  • Χοιρινό 1500.0 γρ
  • Διάφορες πιπεριές 3.0 γρ
  • Πράσινη πιπεριά 1.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 20.0 ml
  • Μέλι 80.0 γρ
  • Χυμό λάιμ 50.0 γρ
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Θυμάρι φρέσκο

Υπέροχος συνδυασμός υλικών, τέλεια ισορροπία γεύσης, απίστευτο, γιορτινό αποτέλεσμα!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Επιλέγουμε χοιρινο με κόκαλα, αφαιρούνται τα παϊδάκια και δένονται ξανά. Μαρινάρουμε το χοιρινό με αλάτι, πάπρικα και θυμάρι. Δένουμε με σπάγκο το χοιρινό και περνάμε φρέσκο θυμάρι ανάμεσα στον σπάγκο και το κρέας. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

    Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα και τις μαρινάρουμε. Τις προσθέτουμε στο χοιρινό, ενώ συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου πάρουμε εσωτερική θερμοκρασία 68-70°C. Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.

    Όσο στέκεται το ψητό, σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το μέλι και το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βράζουμε μέχρι να γλασάρει. Στην συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε.

    Αφαιρούμε τον σπάγκο από το ψητό και χρησιμοποιώντας λαβίδες, γυρνάμε το ψητό στο πλάι και τραβάμε το κόκαλο. Τέλος γυρνάμε το ψητό από την επάνω πλευρά και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με πιπεριές, γλάσο μελιού και φρέσκα μυρωδικά.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού