Menu

Συστατικά

+

Βήμα 1

Βήμα 2

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 300.0 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 1.0 tsp
  • Αυγά 2.0 τεμ.
  • Καστανή ζάχαρη 2.0 tbsp
  • Γάλα 350.0 ml

Βήμα 3

  • Ηλιέλαιο

Λαχταριστά, crunchy pancakes, μια υπέροχη συνταγή για πρωινό ή brunch που θα λατρέψετε!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Βήμα 1

    Ζεσταίνουμε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο και 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου σε ένα τηγάνι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Βήμα 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη με μια μικρή πρέζα αλάτι. Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τα ¾ του μείγματος του φυστικοβούτυρου και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν.
  3. Βήμα 3

    Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο και ένα μικρό κουμπί βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα για να φτιάξουμε μικρές τηγανίτες, φροντίζοντας να υπάρχει κενό μεταξύ τους. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια, και έπειτα αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες για να ψηθούν από την άλλη πλευρά. Διατηρούμε τις τηγανίτες ζεστές σε χαμηλό φούρνο, όσο φτιάχνουμε την επόμενη παρτίδα.
  4. Βήμα 4

    Σερβίρουμε τις τηγανίτες με την υπόλοιπη σάλτσα φυστικοβούτυρου, το σιρόπι σφενδάμου και τα φρούτα, αν χρησιμοποιούμε. Αν χρειαστεί, ξαναζεσταίνουμε τη σάλτσα για να χαλαρώσει ελαφρώς το μείγμα.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού