Menu

Συστατικά

+

Για τη ζύμη

  • Αλεύρι 800.0 γρ
  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Νερό 250.0 ml
  • Ελαιόλαδο 60.0 ml
  • Ρακή 10.0 ml
  • Λευκό ξύδι 5.0 γρ

Για τη γέμιση


Αριστουργηματική στριφτόπιτα πουθακαταπλήξει!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη ζύμη

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ και δουλεύουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του κάδου. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για 1 ώρα. Τέλος, κόβουμε σε μπαλάκια και με τη βοήθεια ενός μπλάστρι ανοίγουμε τα φύλλα μας.
    Εναλλακτικά της ρακής, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο.
  2. Για τη γέμιση

    Θρυμματίζουμε τα τυριά. Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές μπρινουάζ και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Κρυώνουμε και τις αναμειγνύουμε με τα θρυμματισμένα τυριά.
  3. Για τις πίτες

    Γεμίζουμε σε μια πλευρά με τη γέμιση και ρολάρουμε, κλείνουμε την πίτα μας (σαν σαλιγκάρι) και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Για το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού σύκο.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού