Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Παντζάρια 2.0 τεμ.
  • Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 80.0 γρ
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί 40.0 ml
  • Μέλι 40.0 γρ
  • Μέντα 10.0 γρ
  • Ρίγανη 10.0 γρ
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γιαούρτι 150.0 γρ
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Φέτα θρυμματισμένη 200.0 γρ
  • Πορτοκάλια 2.0 τεμ.
  • Φύλλα μέντας
  • Μαϊντανός (φρέσκος)

Ένα πιάτο έκπληξη για να ξεκινήσει ένα γεύμα φαντασμαγορικά. Όλα τα όμορφα, ξεκινάνε από μια σαλάτα!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Πλένουμε και κρατάμε τα μικρά φύλλα από τα πατζάρια.
    Τοποθετούμε τα παντζάρια σε ταψί (χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε απλά τα κόβουμε από πάνω και τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 με 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, τα καθαρίζουμε.

    Σε μπασίνα βάζουμε λάδι, ξύδι, μέλι, δυόσμο και ξερή ρίγανη και αναδεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε, στη συνέχεια περιχύνουμε τα παντζάρια και ανακατεύουμε για να καλυφθούν. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά για να εμποτιστούν οι γεύσεις.

    Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα το ξύσμα από μισό λεμόνι, το χυμό και τη μισή φέτα, μέχρι να γίνει σχεδόν λεία η φέτα. Απλώνουμε σε μια μεγάλη επίπεδη πιατέλα και προσθέτουμε τα 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες μαζί με τα παντζάρια, κρατώντας τους χυμούς του μπολ για το σερβίρισμα.

    Τελειώνουμε με δυόσμο, φύλλα παντζαριού, μαϊντανό και την υπόλοιπη φέτα. Μεταφέρουμε τους χυμούς του μπολ σε μια μικρή κανάτα και περιχύνουμε. 
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού