Menu

Συστατικά

+

Για το κρέας

Για τη λιεζόν


Το πιάτο που τερματίζει τη νηστεία της Σαρακοστής, θέλει μαεστρία, άριστα υλικά και υπομονή.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το κρέας

    Αφού μπλανσάρουμε τα πνευμόνια και τις καρδιές, τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, ξαφρίζοντας περιστασιακά, με μία τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να τα κόψουμε σε μικρό καρέ. Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν για 4 με 5 λεπτά, σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, λίγο αλάτι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει βράση η κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πνευμόνια και τις καρδιές και τα φέρνουμε και αυτά σε βρασμό. Προσθέτουμε το ρύζι (για σούπα) και αφήνουμε να πάρει βράση. Τοποθετούμε το μαρούλι, προσέχοντας να βράσει μεν, αλλά να παραμείνει τραγανό και να μη χάσει το χρώμα του, το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις βράσουν.

  2. Για τη λιεζόν

    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και μέσα διαλύουμε το κορν φλάουρ, δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και το προσθέσουμε στην κατσαρόλα ώστε να πήξει η σούπα. Στη συνέχεια, σπάμε τα αυγά σε μπασίνα και με τη βοήθεια μιας κουτάλας, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το ζεστό ζουμί της σούπας και το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα από το αυγό με το ζωμό πίσω στη σούπα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σούπα. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο.

Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού