Στη διήμερη αυτή εκπαίδευση, θα αναλυθούν λεπτομερώς όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας (ζύμωμα, ωρίμανση, πλάσιμο, ψήσιμο). Θα δοθεί έμφαση στην αργή ωρίμανση των ζυμών, στις άριστες πρώτες ύλες, στην προσεγμένη εμφάνιση των προϊόντων με ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, στις τεχνικές που θα διασφαλίζουν σταθερότητα στην παραγωγή και στο θεωρητικό υπόβαθρο που θα πρέπει να έχει ο αρτοποιός (τεχνολογία αλεύρων, τεχνολογία προζυμιών), ώστε γνωρίζοντας το «Γιατί» πίσω από κάθε τεχνική να μπορεί να εξελιχτεί.
Με την ολοκλήρωση του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει το γνωστικό υπόβαθρο, που χρειάζεται, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόζουν διαφορετικές τεχνικές παρασκευής προζυμένιων ψωμιών.
Θα διδαχθούν πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης της γεύσης και του αρώματος στα ψωμιά τους και τρόπους, εύκολης ενσωμάτωσης των προϊόντων στην παραγωγή τους. Παράλληλα θα διδαχθούν αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιιτικής διαδικασίας.