Μύρισε για τα καλά φθινόπωρο, και ο Οκτώβριος μας προσφέρει την εκλεκτή σοδειά του σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Με τέτοια πρώτη ύλη, μπορούμε πραγματικά να μεγαλουργήσουμε στην κουζίνα, ικανοποιώντας στο έπακρο και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Ξεκινάμε με το superfood κουνουπίδι, που επιστρέφει πανηγυρικά μετά από μήνες για να κοσμήσει και πάλι το τραπέζι μας. Αδικημένο κατά το παρελθόν, έχει πάρει πια την «εκδίκησή» του και «παίζει» σε άπειρες συνταγές! Άλλο ένα φθινοπωρινό λαχανικό που αγαπάμε είναι το πράσο, το ξαδερφάκι του φρέσκου κρεμμυδιού με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή. Με ήπια, σχεδόν γλυκιά γεύση και με βελουτέ υφή όταν μαγειρεύεται, αποτελεί ένα ευέλικτο υπερόπλο στα χέρια κάθε εμπνευσμένου chef. Όσο για το λάχανο, είναι δημοφιλές με το σπαθί του και απόλυτος πρωταγωνιστής της χειμωνιάτικης σαλάτας και όχι μόνο… Η φύση το έχει προικίσει τόσο με ωραία γεύση όσο και με μια απίστευτη ποικιλία χρωμάτων: κόκκινο, μωβ, λευκό, υποπράσινο. Και τη σκυτάλη της οκτωβριανής πανσπερμίας παίρνει το αχλάδι. Σαρκώδες και ζουμερό, γευστικό και αρωματικό, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, δεν είναι τυχαίο ότι στην Οδύσσεια του Ομήρου αποκαλείται «δώρο των θεών». Last but not least, το εξωτικό ακτινίδιο, γνωστό παγκοσμίως ως kiwi, καπαρώνει άνετα μια θέση στο top 5 φθινοπωρινών φρούτων. Συνδυάζεται υπέροχα και σε γλυκές και σε αλμυρές συνταγές – το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία!
Let the game begin! Και αυτόν τον μήνα, θα σας συντροφεύσουν οι συνταγές των chefs μας, με τολμηρές ιδέες και προτάσεις.