Μάρτιος σημαίνει άνοιξη, και άνοιξη σημαίνει αναγέννηση! Όλα γύρω μας αρχίζουν σιγά σιγά να ανθίζουν, όπως κι εμείς, που αλλάζουμε feeling και διάθεση. Μαζί μας ανανεώνονται και τα πιάτα μας, με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά.
Η αγκινάρα με τις περίτεχνες πτυχώσεις της, σαν έργο τέχνης, κλέβει την παράσταση: άλλοτε πιο παραδοσιακά μαγειρεμένη, με πατάτες ή κοτόπουλο, άλλοτε πιο προχωρημένα, γεμιστή ή σε τάρτες. Και τι να πρωτοπούμε για τα σπαράγγια, τον ακριβοθώρητο αριστοκράτη των λαχανικών! Ιδανικά για ομελέτες και ριζότα, ή απλώς βραστά, μεσογειακά, με λαδόξιδο ή λαδολέμονο. Αν η όρεξή μας δεν έχει ανοίξει ακόμα με αυτά, τα περίφημα ραπανάκια θα κάνουν τη δουλειά τους! Παίζουν μάλιστα σε διπλό ταμπλό: και ωμά σε σαλάτες και μαγειρεμένα σε σούπες. Σιγά σιγά εξάλλου ξεμυτίζουν και οι αγαπημένες μας φράουλες, ενώ τα μούρα με τα παραδεισένια χρώματά τους μας προκαλούν να βρούμε τρόπους να ομορφύνουμε και να νοστιμέψουμε τα πιάτα μας.
Ψήθηκες και για το κυρίως πιάτο; Τσέκαρε τις συνταγές των chefs μας και δεν θα χάσεις…