Εποχικότητα Σεπτεμβρίου
Ποια μετακαλοκαιρινή μελαγχολία; Το φθινόπωρο έχει γεύσεις με χαρακτήρα και ενδιαφέρον!
Σπανάκι
Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας πως το σπανάκι έχει πολύ – μα πάρα πολύ! - σίδηρο. Δεν απέχει από την πραγματικότητα, αν και βέβαια δεν ήταν αρκετό για να μας πείσει να το φάμε, ως παιδιά... Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα λαχανικά και είναι πράγματι πλούσιο σε σίδηρο. Αλλά και μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες E, K και C. Σχετικά με την τελευταία, λέγεται πως είναι προτιμότερο να καταναλώνεται ωμό, ώστε να μην χάνει την περιεκτικότητά του, γι’αυτό και τελευταία βλέπουμε να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε σαλάτες αλλά και σε χυμούς. Αν πάλι θέλουμε μία πιο “ινγκόγκνιτο” εμφάνιση, οι πίτες με σπανάκι είναι ιδανικές και “πείθουν” μικρούς και μεγάλους.
Η συνταγή που προτείνουμε: Σαλάτα με Αβοκάντο Baby Σπανάκι, Σπόρους Κολοκύθας και Cottage Cheese
Hellmann's Basil Vinaigrette1 lt
Η Vinaigrette Βασιλικού με μέλι και ginger είναι η νέα φρέσκια και δυναμική πρόταση της Hellmann’s που έρχεται να προστεθεί δίπλα στην Vinaigrette Citrus για ακόμα πιο δροσερές προτάσεις! Η Vinaigrette Βασιλικού περιέχει βασιλικό, μια ιδέα από ginger και μέλι ακακίας. Είναι το απόλυτο συστατικό για dressing αφού παραμένει υγρό και δεν κρυσταλλώνεται όπως άλλα dressings που περιέχουν μέλι. Δίνει ένα υπέροχο φινίρισμα στο dressing και ένα άψογο αποτέλεσμα στις σαλάτες.
Μάθε περισσότεραΠράσο
Το πράσο ανήκει στα λαχανικά και συγγενεύει με το κρεμμύδι, αλλά έχει μία ιδιαιτερότητα, είναι κατά 90% νερό, κάτι που το κάνει να έχει πολύ λίγες θερμίδες, αλλά όχι λίγα θρεπτικά συστατικά. Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέρεται για καθημερινή κατανάλωση σε σαλάτες. Έχει μια ελαφρώς γλυκιά και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση και είναι ιδανικό για σούπες, ρύζι, πίτες και σάλτσες. Ίσως λοιπόν το πράσο δεν είναι η πρώτη μας επιλογή στη μαγειρική, αλλά με τόσα καλά χαρακτηριστικά, του αξίζει μία καλύτερη θέση στο πιάτο μας (και στην καρδιά μας).
Η συνταγή που προτείνουμε: Κοτόπουλο Μπρεζέ με Πράσο και Φινόκιο
Κυδώνι
Το κυδώνι, ή αλλιώς το “Μήλο της Αφροδίτης”, είναι ο καρπός της κυδωνιάς, οπωροφόρου δέντρου, ανατολικής καταγωγής. Εμφανίζεται στο τέλος του φθινοπώρου, αν και κανείς μπορεί να το βρει πλέον όλο τον χρόνο, και οι χώρες που το φιλοξενούν είναι όλες αυτές που βρίσκονται γύρω από τη Μεσόγειο. Το ιδιαίτερο με το κυδώνι είναι πως κάθε “κομμάτι” του χρησιμοποιείται σε κάτι. Τα φύλλα του, κάνουν καταπληκτικό αφέψημα, το ανθεκτικό ξύλο του είναι ιδανικό για την λεπτοξυλουργική, ενώ με τον καρπό φτιάχνουμε μαρμελάδα, κομπόστα και κυδωνόπαστα. Τέλος, δεν είναι τυχαίο πως στην αρχαιότητα το θεωρούσαν σύμβολο της γονιμότητας. Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, έχει πάρει επάξια τον τίτλο “το χρυσό μήλο”.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε
Τι θα κερδίσεις
- Συνδέσου εδώ
- Τις καλύτερες συνταγές και tips από chefs από όλο τον κόσμο
- Τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις